Lidmaatschap

Het lidmaatschap van onze vereniging loopt per kalenderjaar. 
Betaling per automatische incasso, per jaar, halfjaar of per kwartaal.
 
Contributies (bedragen 2024)
 
Senioren € 162,- per jaar
Proeflidmaatschap 2 maanden senioren incl. 3 groepstennislessen € 50,-
Junioren tot 1/1 van het jaar waarin men 11 wordt € 59,- per jaar
Junioren tot 1/1 van het jaar waarin met 18 jaar wordt € 74,- per jaar
Proeflidmaatschap 2 maanden junioren incl. 3 groepstennislessen € 35,-
Seizoenslidmaatschap 3 maanden senioren € 30,-
Seizoenslidmaatschap 3 maanden junioren € 15,-
Competitielidmaatschap (excl. inschrijfgeld) € 43,-

Studenten seniorenleden tot 1/1 van het jaar waarin men 27 jaar wordt.

Voor het studentenlidmaatschap moet voor 1/1 een kopie van de studentenkaart naar de penningmeester worden gestuurd.

€ 83,- per jaar
Steunlid € 20,- per jaar
Waarborgsom sleutel voor hek en halletje/kleedkamer € 30,-
Waarborgsom leenracket € 25,-
 
Word je in de loop van het jaar lid, dan berekenen we de contributie alleen over die periode. 
 
Proeflidmaatschap
Weet je nog niet zeker of je lid wilt worden en wil je het eerst een tijdje proberen? Als je niet eerder lid bent geweest van onze vereniging kun je de eerste twee maanden proeflid worden. Je ontvangt dan een tijdelijke ledenpas. Deze heb je nodig om op de club af te hangen om te tennissen. Met het proeflidmaatschap is het niet mogelijk om deel te nemen aan KNLTB aangemelde toernooien. Wel kun je meedoen aan andere clubactiviteiten en ben je welkom bij de soosmomenten.
 
Voor proeflidmaatschap betaal je € 50,- voor senioren of € 35,- voor junioren. Hiervoor mag je twee maanden onbeperkt gebruik maken van de banen. Daarnaast ontvang je 3 tennislessen van een professionele trainer. In een groep van 4 of 3 personen duren de lessen een uur. In een groep van 2 personen een half uur. Bij weinig nieuwe aanmeldingen kan het aantal gratis proeflessen worden gewijzigd naar 1 uur privéles. We zorgen ervoor dat deze automatisch omgezet wordt naar een gewoon lidmaatschap, tenzij je voor het einde van de proefperiode opzegt via de ledenadministratie. 
 
Seizoenslidmaatschap
Het seizoenslidmaatschap is een lidmaatschap voor drie maanden. Er kan hier één keer per jaar gebruik van worden gemaakt.  Dit is met name bedoeld voor sporters die in de zomermaanden of wintermaanden hun andere sport niet kunnen beoefenen. Of omdat je het gewoon leuk vindt om in een bepaalde periode te tennissen. Voor het seizoenslidmaatschap betaal je € 30,- voor senioren of € 15,- voor junioren. Je mag drie maanden onbeperkt gebruik maken van de banen. Met het seizoenslidmaatschap wordt je niet lid van de KNLTB en is het niet mogelijk om deel te nemen aan KNLTB aangemelde toernooien. Wel kun je meedoen aan andere clubactiviteiten en ben je welkom bij de soosmomenten. Na drie maanden stopt het seizoenslidmaatschap automatisch.
 
Competitielidmaatschap TC De Leigraaf
Indien een competitieteam niet te completeren is vanuit TC de Leigraaf kan een lid van een andere vereniging worden toegevoegd aan het betreffende competitieteam. Het ligt bij de VCL om te bepalen of het daadwerkelijk nodig is om een niet-lid mee te laten spelen in de competitie. Voor elke competitieperiode (d.w.z. voorjaarscompetitie en najaarscompetitie) worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Deze kosten worden op de site bij ‘contributie’ vermeld. Hiervoor wordt de betrokkene aangemeld bij de KNLTB. Het “competitie”-lid kan uitsluitend voor de duur van de betreffende competitieperiode gebruik maken van de banen van TC De Leigraaf. Voor deelname aan het competitieteam wordt behalve de hiervoor genoemde contributiebijdrage ook de normale competitiebijdrage in rekening gebracht die ook voor de eigen leden geldt. 
Contributie competitielid per competitieperiode: € 43,= (excl. Inschrijfgeld)
 
Wat moet je doen als je lid wil worden?
Lijkt het jou ook leuk om lid te worden van TC De Leigraaf? Of wil je gebruik maken van het proeflidmaatschap of het seizoenslidmaatschap? Vul dan je gegevens in op het inschrijfformulier: rechts bovenin op de site bij 'lid worden?'. Nog vragen stuur dan een mailtje naar [email protected]
Na ontvangst van je gegevens neemt de ledenadministratie contact met je op. 
 
Download hier het informatieboekje
 
Mutaties
Als je om medische redenen voor een langere tijd niet mag tennissen of als je zwanger bent, dan mag je het lidmaatschap omzetten in een steunlidmaatschap. Je mag dan niet tennissen, maar blijft wel lid van de vereniging. Alle mutaties melden bij de ledenadministratie. [email protected]